Het concept            Werkwijze            Mogelijkheden            Contact  

 

Mogelijkheden

Ik geef je ma even

De gesprekken met mijn oma zijn uitgegroeid tot een biografie over haar hele leven:
Het leven van een vrouw uit de jaren 30, opgegroeid in het voormalig Nederlands Indië.
Ze heeft de oorlog meegemaakt, ze is gevlucht en later oud geworden in Nederland. 
Ik keek naar mijn lieve oude oma, maar in mijn gesprekken met haar hoorde ik een indrukwekkend levensverhaal van een onbekende. Ik kwam steeds meer te weten over de vrouw die mijn moeder op de wereld heeft gezet. Haar herinneringen zijn deel van mijn eigen verhaal geworden en nu mijn oma er niet meer is wil ik deze graag doorgeven. 

Het boek bestaat onder andere uit citaten van mijn oma, ingetypt op haar eigen oude typemachine. Naast de teksten heb ik illustraties gemaakt die het verhaal een extra sprekende beleving geven.

Ik geef je ma even

Handgemaakt boek, biografie, harde kaft, 78 pagina’s
Juni 2016